فرنی یک دسر خوشمزه

فرنی ارزش غذایی بالایی دارد و موادترکیبی آن حاوی ویتامین ب و مفید برای بدن هستند اگر به جای شکر در آن عسل بریزید تبدیل به یک معجون لاغری بی نظیر می شود. یکی از وعده‌های خوراکی بسیار خوشمزه که در گذشته به عنوان یک خوراکی چاق کننده شناخته می‌شد بر اساس پژوهش‌ های جدید برای تناسب اندام بسیار مفید است.

فرنی باید در حد اعتدال مصرف شود زیرا زیاده‌روی و یا به موقع مصرف نکردن‌ آن می‌تواند زیان‌بار باشد. مصرف آن بعد از وعده غذایی اصلی توصیه نمی‌ شود زیرا به خاطر کالری بالا باعث افزایش وزن و بالا رفتن تری‌گلیسیرید می‌شود.
برای این‌ كه این دسر مغذی را آماده كنید كافی است به ازای هر لیوان شیر یك تا دو قاشق آرد برنج در ظرف بریزید و همان‌طور سرد آن را هم بزنید تا و روی گاز بگذارید تا به غلطت مورد نظر شما برسد.

می‌توانید این دسر را با شیره انگور یا خرما تهیه كنید كه تامین‌كننده املاح و ریزمغذی های مورد نیاز شماست و اشتها‌ آور نیز هست.

اگر می‌خواهید از عسل استفاده كنید بهتر است بعد از قوام آمدن فرنی آن را هنگام سرو اضافه كنید، زیرا عسل نباید جوشانده شود.

یکی دیگر از انواع فرنی، فرنی پرتقالی است و خوراکی‌ای مقوی برای افطار است.

مواد لازم:
شیر ۱ لیوان
آرد برنج ۲ قاشق سوپخوری
زرده تخم مرغ ۱ عدد
وانیل کمی
کره ۲۵ گرم
شکر ۴ قاشق سوپخوری
آب پرتقال (با تکه های پرتقال) نصف پیمانه

طرز تهیه فرنی با آرد برنج پرتقالی :
همه مواد را به غیر از آب پرتقال با هم مخلط کنید تا به غیر از کره همه با هم یکی شوند بعد روی حرارت میگذاریم و مداوم هم میزنیم تا مواد سفت شود بعد از روی حرارت بر می داریم و آب پرتقال را اضافه می کنیم و هم میزنیم .
در ظرف مورد نظرتان بریزید و با دارچین و پودر نارگیل تزئین کنید .

فرنی رو همچنین میتوان با پودر کاستر هم تهیه کرد و دسر متفاوتی خواهد بود.

مواد لازم فرنی کاستر و نارگیل :
شیر دو و نیم پیمانه
تخم مرغ ۴ عدد
خامه سه چهارم پیمانه
شیرعسل ۲ قاشق غذاخوری
شکر ۶ قاشق غذاخوری
نارگیل ۴ قاشق غذاخوری
نان ۳ برش
پودر کاستر یک قاشق غذاخوری
وانیل کمی

دستور تهیه :
تمامی مواد را در همزن هم بزنید .
مواد را در ظرف پیرکس کمی چرب شده بریزید و به مدت ۲۵ دقیقه در فر بگذارید تا با دمای ۱۸۰ درجه بپزد و طلایی رنگ شود .
پس از خنک شدن سرو کنید .

مواد لازم برای تهیه فرنی سنتی :

شیر ۳ لیوان
آرد برنج ۱ لیوان
آب ۳ لیوان
شکر ۲/۳ لیوان
گلاب ۳ قاشق غذاخوری
زعفران به مقدار لازم

طرز تهیه:
فرنی طرز تهیه های مختلفی دارد و به صورت های مختلف پخته میشوند. به صورت معمول ابتدا باید آرد برنج و شکر را در آب سرد حل کنیم و روی حرارت بگذاریم تا کم کم به جوش بیاید.

بعد حرارت را ملایم تر می کنیم تا پخته شود. به این نکته هم توجه کنید که باید فرنی را مرتب هم بزنیم تا ته نگیرد و گلوله نشود.

کمی که آرد خودش رو باز کرد، شیر رو کم کم اضافه می کنیم.

و در مرحله ی بعد گلاب و زعفران را اضافه می کنیم و آن قدر روی حرارت ملایم هم میزنیم تا به غلظت دلخواه برسد.